Honung & Biredskap

Vingåker Marsjö

Om oss


Vi är Lena Gustafsson och Niklas Larsson och har arbetat med biodling i olika former sedan 2014. Det började med en nyfikenhet för att producera egen honung och vi gick en nybörjarkurs, lärde oss bygga egna kupor och införskaffade oss två bisamhällen. Redan andra året började vi odla egna drottningar och idag har vi mellan 40-50 kupor. 

Vi såg nya möjligheter


2017 brann vår ladugård ner med i princip all vår utrusntning och vår verksamhet tog sig en liten törn. I panik fick vi införskaffa nya grejer för att kunna ta hand om våra kära samhällen och det fick bli lite improvisation för att klara av säsongen. Året efter tog vi ett omtag och reste en ny byggnad, vilket gav oss möjligheten att anpassa utrymmen för biodlingen. Nytt slungrum, kök och idag även butik med biredskap.


Steget in i återförsäljarbranschen


Intresset har alltid varit stort för djur och natur. Vi odlar mycket grönsaker och har haft höns och grisar i olika omgångar.  Men idag är det full satsning på biodling och 2022 tar vi steget in i återförsäljarbranschen! Vi hoppas kunna dela med oss av våra erfarenheter och göra det möjligt för fler med samma intresse att arbeta med bin.